Saturday, November 27, 2010

Bbq




Macam selalu bile family berkumpul mesti dan wajib buat event terutamanya event makan-makan. Tapi family yang berkumpul kali ni takdelah semeriah sebelum ni, just my makcik, my makteh and my mom. Oh well, name pon cuti sem heh, of course perlu menghayati cuti dengan sewenang-wenangnye tambah2 lagi cuti ni disambut dengan makan dan tido setiap hari dan barulah ia menjadi cuti yang afdal bagi i. kihkih. Apatah lagi cuti disambut di negeri Perak yang tak terasa panas tuh makin lama makin hilang sedikit demi sedikit tensyen i. Lega seyhh..




Mase gathering family, kami hanya buat bbq sahaja. Oh ia sangat mencukupi buat kami sekeluarga. Actually saje2 je buat gathering nih. Bukan kami sekeluarga je yang ada mase tuh, kawan2 sepejabat makcik dan ayahcik pon ade :) Sungguh menyeronokkan!







Seriously tak henti2 i makan mase tuh. Dahlah pakai jeans and tak sangka perut i boleh buncit besou but NOW! dah tak buncit kayh. hehe. Dari start makan2 jam 7 untill shout award yang start pukul berapa tah mase tuh i still makan lagi. Sungguh mengenyangkan!



Lastly, setiap perkara yang kita lakukan mesti ada pengajaran di sebaliknya. Nikmatilah gathering bersama keluarga before kite kehilangan keluarga. Betapa pentingya keluarga terhadap mase depan kite. Maksud i, bile kite dalam kesusahan, keluargalah orang pertama yang akan membantu kite. If u sedang bercinta, jangan anggap ur couple lebih penting dari segalanya and nak nikmati hidup bersama couple semata-mata. It's not good, bagi i, i nak enjoy hidup i puas2 dengan keluarga terlebih dahulu before get married :) One more thing, tak perlu mahu bermusuhan dengan keluarga. One day, u akan tahu betapa pentingnye silaturrahim antara keluarga. Bukan just ur family, it's include ur cousin, aunty, uncle and saudara sesama Islam pon :)

byeeee..

4 comments:

  1. dah lama tak berBQ. best jer tgk ayam dlm gambar tu.

    suka bergambar ekk..? so sweet

    ReplyDelete
  2. mata hati: yup, suka sgt bergambar. teehee

    ReplyDelete

Thank you for reading