Sunday, November 14, 2010

Puan Sya dan Melaka

"Since the time a girl gets married and till the time she leaves for the holy abode, her husband remains the most important person in her life. He is the one with whom she can talk about anything under the sun and be herself completely. A husband accepts you for what you are, with all the plus as well as the minus points. However, it is seen very often that within a few years of marriage, a couple starts taking each other for granted. Though they know how important their partner is in their life, they fail to express the same. If you are a wife who has not expressed her love for her husband since a very long time, the romantic poetry given below is just apt for you. Learn it by heart and recite in front of your husband, to tell him how much he means to you..."

"Will you marry me?"

"Yes, i do.."

"Jalan perlahan2 menuju ke pelamin sambil menggenggam tangan pasangan. Kemudian duduk di atas pelamin sambil menjeling mata...
Keluarga satu per satu buat acara merenjis..
Muka pasangan tersenyum indah kerana itulah saat-saat yang dinantikan semasa meniti hari percintaan yang telah sekian lama didirikan..."


Wah, bile dah tibe mase kite sendiri mesti berdebar kan kan. Walaupun belum tibe mase saye lagi tapi dah macam excited pulak pikir pasal kahwin. Best je borak2 pasal kahwin dgn pasangan kan. ececehhh.. Dah cukup duit, cukup umur, cukup nafsu, whooopss, bolehla kahwin. Antara tiga2 tuh, duit je yg i belom cukup. Yang laen dah kott. hoho.. Anyway, perkahwinan cik sya dan suaminya telah berlangsung pada 31 oktober yang lepas. 6 buah kereta kot dat5 s1 buat rombongan cik kiah. Syabas untuk kite semua. Dahlah lagi 2 ari nak exam, tapi kite sanggup datang dari PD ke Melaka semata-mata nak tengok perkahwinan pensyarah cukai kite. Semoga cik sya bagi markah lebih untuk paper cukai kami. hoho.




saya dan cik sya
ni muka cik sebelum kahwin
hikhik


setelah penat mencari jalan ke rumah cik
akhirnye kami sampai juge
yeayyy




jeles
nak jugak
aha


muka dah jadi puan
hikhik




bila pulak mase i yee
anyone? heeee


mereka pon nak jugak..


ni betul2 nampak muka nak kahwin ni
haha


okay, balik timeee atau masa untuk balik


malunye si kurus kuat makan
sob sobb

dah habis bersuka ria di rumah cik sya,
ery buat keputusan mengajak kami semua berjalan-jalan di melaka
katanya, tak berbaloi pergi melaka setakat kunjung perkahwinan cik sya
so, dah tau ade exam lagi dua hari,
hati dah kata nak enjoy,
kite enjoy jelaaaaa
yeayyyy
haha

saye dan diela
ni diela tinggi lampai





belum naik tangga
tapi ridwan dah tido
buruk beno pakai topi macam tuh
haha


siapa bilang gadis melayu tak menawan


topi untuk dijual
bukan orang untuk dijual




menuju ke dataran pahlawan
see,
masing2 macam takde exam je lepas tuh kan,
tapi cara macam dah lame habis exam.
dalam hati berdebar kotttt
i jumpe kazen i kat sane
dah bertahun tak jumpe tao

ni ape masalah seh budak2 ni
hoho


jalan2 dengan budak lelaki ni ar kejenye
terpaksa jadi camera girl mereka
kesian i kena buli
haha

lots of luv
boboi...




2 comments:

Thank you for reading