Sunday, December 5, 2010

Luahan

Setiap orang ada masalah dalam kehidupan seharian kan. Peliklah kalau seseorang tu takde masalah. Walaupun riak muka seseorang tu menunjukkan dia tiada masalah, tapi dalam hati siapa tahu kan. I tak reti simpan masalah. Boleh dikatakan dengan sape2 i jumpa, i akan bagitahu masalah i pada dia. haha. Tak kesahlah masalah besar or kecik. One day ade makhluk tuhan yang lagi rendah dari i pernah carik pasal pasal kat i, after that i cerita pasal die kat abang i, parents i, kawan2 i, kak nuddy, and sape2 la, semua tau pasal dia. Habis nak buat macam mane, dah jadi masalah kan. huhu.

Ada orang memang suka sorokkan masalah, tapi sampai bila? Buat sakit hati je kan. Luahkan masalah pada yang u betul2 percaya. Kalau boleh luahkan pada yang lebih matang. Jangan pulak mengadu pada budak2 bawah umur. Ada orang suka mengadu pada orang yang lebih muda daripada dia, tak taula kalau cara tu boleh membantu ke tidak kan. Banyak sangat cara menyelesaikan masalah.
- Jerti kat laut.
- Campak barang *kalau boleh berpada-pada* haha
- Paling penting berdoa kepada-Nya.. Bile ada masalah baru ingat Allah kan. Mase enjoy tak ingat Allah. Enjoy plak tak ingat dunia kan. Auchhh terasa..
- Jumpe pakar kaunseling.
- Layan lagu black metal *cara i* aha.

Ape2 pon, luahkan sahaja, so that, u akan rasa u disayangi dan berasa lega. ngeheh.

4 comments:

  1. kalo kat office, mmg ramai yg dok mengadu masalah derang kat ahkak.

    Sampaikan ada yg ckp ahkak nie cam 'complaint department' tak kurang jugak yg kata ahkak nie ada interpersonal skills yg membuatkan mereka rasa senang nk bercerita dgn ahkak.

    Ahkak pulak...kalo ada problem biasanyer bercerita kat en.somi. Baru rasa lega.

    ReplyDelete
  2. samala kite mengadu pada yg tersayang jgk. hik.

    ReplyDelete

Thank you for reading