Sunday, January 16, 2011

Mediu & IKIM

Whoot whoot.. Jumaat haritu kan, student poly yang amek arab buat lawatan pegi Al-Madinah International University(mediu) dengan radio IKIM. Radio ikim penahlah i dengar, tapi universiti al-madinah memang i tak pernah dengar. Ingatkan kat madinah. hoho. malu. Kalau nak tau, universiti al-madinah kat shah alam. Sampai je kitorang kat shah alam, kitorang macam terkejut la, apesal berhenti depan plaza masalam, rupeenyee uni tuh dalam plaza masalam. Ohhh biasalah, swasta kan. Ingatkan under kerajaan tao. Patutlah tak penah dengar. Kitorang disambut orang2 malaysia yang power cakap arab. Cehh power.. And ada jugak orang2 *negro* haha yang pandai cakap arab. Entah asal dari mane tah orang2 negro tuh. Kitorang just temu ramah kursus ape yang diorang amek kat sane dan salah seorang yang i temu ramah tuh amek kursus IT. Taknak layan lebih sebab bak kata staff kat situ, die ikut balik baru tau. hoho. takut ohhh dengan orang itam. Memang cantik dan powerla sistem dorang tuh, boleh mengajar student menerusi online and face to face. I tanye jugak ustaz, tak nak keee buat sistem macam tuh, ustaz jawab untuk orang malas bolehlah *i malu dan tergelak* haha. Ade ke kawan i cakap study kat sane konfem dapat 4 flat, mane taknye sistem dorang canggih2 tak macam poly. Okay, pengarah poly sile baca blog saya untuk upgrade sistem disana heh hehh -__- Perjalanan ke sana amek masa sejam lebih and kitorang tak breakfast pon before pegi. Nasib baeklah staff2 kat sana bagi makan. Bout i jangan cakaplah, ramai dah kalau cakap pasal makanan dengan i cepat ajee i membalas, yeayy yeayyy makan makan -__- Okay, stop pasal makanan, nak cakap pasal bahasa arab pulak, pheww dah lama ohh i tinggalkan bahasa arab. Bahasa arab salah satu subjek faveret i mase sekolah agama dulu. Sekarang amek balik bahasa arab pon sebab nak naekkan cgpa. Best kan amek bahasa asing. Kalau amek bahasa asing senang nak mencarut depan orang yang tak faham bahasa. hohoho. Kaifahalukum? Masal alkhoir? Maismuki? Haaa ni just basic je.. Lainlah macam pe yang i blaja dulu kat sekolah maahad, lebih dari tu i blaja. Tapi semuanya i dah tak ingat. sobsss sobsss. Memang kagum gilerla dengan prof yang bagi ceramah mase tuh, fasih berbahasa arab ohh. huhu. Ade jugak orang2 negro kat sane yang berbahasa melayu dengan kitorang. huhu.




prof sempat panggil falah n syafiq test cakap arab
hohoho




fuuyooooo. kalah poly T_T


ciri2 lelaki idaman u olls yeh? haha

bujang lagi. sape mahu?


Kat radio ikim ponn ape kurang hebatnyee. Ingatkan tempat die bese2, tapi dah macam istana plak kitorang tengok. So macam teruja siket masuk kat tempat2 macam tuh. Berangan nak kawen dengan anak raja tak kesampaian kan so terujalah kan. hoho. Serius tak penah dengar ikim and tak kenal juru hebah dorang. Bile jumpa pon macam ehhh ehh sape ni, die salu wat segmen pasal pe, pukul bape slaloo die ke udara. hoho. Serius tak kenal. Bile dah jumpa salah sorang dj ikim, sape tah name die, i cakap dalam hati, okayy akak ni cantikk and tak percaya die cakap die dah kawen and ibu kepada 4 orang anak. Serius rasa die tipu sebab ingat die 20an lagi. huhu. Lagi sorang akak plak badan die berisi tapi muka die bercahaya habis, patutlah cantik, mak die orang mesir rupeenyee and die pon fasih berbahasa arab. I adore dengan orang malaysia yang fasih berbahasa arab ohhh. Sayang jugak tinggalkan skolah agama kan, agaknye kalau teruskan skolah agama sampai form 5 and dapat result cantik dah sampai jordan kott i harini. Takpe2 -__-






nak jadi dj kena banyak cakap bukan banyak mengumpat -_-


ni ar die kakak yang fasih berbahasa arab tuh.
laju gilew die cakap arab.
mak orang mesir katakan :)










Kalau u olls nak tau, i agak cerewet sikit pasal pakaian pegi lawatan. Nak membantah jugak kata ustaz yang suruh kitorang berbaju kurung pegi lawatan. Takpe2, kata ustaz, hormati mereka2 di tempat kami melawat kan, lagipun berbaju kurung baju kebangsaan kan, takpe2 -__- I pegi ponn pakai simple2 jek, takdela pakai make up, takut nampak macam makcik2 pegi lawatan. Nak pakai wedges lagilah i taknak, penat jalan jauh pakai wedges. huhu. okay, sampai sini saje, shukran pada yang membaca :)

2 comments:

Thank you for reading