Sunday, February 6, 2011

Magika


Assalamualaikum semua.






Entry i kali ni nak cerita movie2 yang i luangkan masa minggu mid term. Ade exam pon ade masa tengok cerita. Dengar kawan ade citer baru kat laptop je terus nak terus suruh die masukkan dalam pendrive. Lepas tuh excited nak tengok dengan kawan2 lagi2 citer hantu. Sekarang dah tak berani tengok citer hantu sorang2 sebab dah besar2 ni pulaklah banyak dengar cerita hantu dari mulut orang. Pasal pochonglah, orang kena kacaulah, histerialah, sakalah, haish macam2. Tapi ade satu cerita ni bukan cerita hantu tapi cerita dongeng macam citer2 luar negara macam peter pan dan seangkatannya lah kan. Yang i baru tengok ni citer MAGIKA, even cerita ni dah lama tapi nak cerita jugaklah sebab tak muak tengok ohh. Mula2 tengok iklan ni perasaan macam okay mawi berlakon mesti bosan taknak tengoklah. Lepas tu bileh dah tengok fuyooo lagu2 die sedap oh, artis yang u tak pernah dengar die menyanyi macam sharifah amani tu pon nyanyi jugak tao. Jangan terkejut. hoho. Mesti u oll pelik kan apesal i cakap pasal nyanyian jugak of coursela citer ni ala2 muzikal yang diselitkan nyanyian. Dah nama pon citer ala2 dongeng kan siap ada si badang, pak pandir, bawang putih bawang merah dan si penjahatnya nenek kebayan. Pade sape2 yang belum tengok kalau nak tau sape wakil2 pada watak2 yang i sebut tadi better tengok sendirilah ye pastuh boleh komen2 dengan i. hikhik. In this movie, i paling suka lagu rahsia awet muda, mantoppp lepas tuh suke tengok adik beradik si sharifah aleeya dengan sharifah amani gelak comel2 tuh, dahlah muka pon comells. "Someone" tuh mesti nak tengok sebab ada sharifah amani. hoho.

kan dah cakap mereka comellss ^_^


Citer magika betul2 mempengaruhi i oh. huhu. Bile masuk hutan tup2 teringat magika. Well done KRU. Buat cerita yang lain daripada yang lain. Belum ade citer melayu yang macam ni kowt. Serius i dah download semua lagu2 dalam citer nih. hehe. Lepas tuh kalau nak tau i suka pulak tengok diana danielle yang sebelum ni memang i tak berminat sangat dengan lakonan die yang bese2 tuh, pastuh suara die pon boleh tahanla, ala, lebih kurang suara erra fazira jeh. wuuuu. So, pada kawan2 yang lain if ade citer2 baru yang nak dikongsi jangan lupa kongsi dengan i. kihkih. sharing is caring! :)

1 comment:

Thank you for reading