Monday, March 14, 2011

Lelaki ego perlu baca

Lelaki ego perlu baca: "Assalamualaikum.





Disebabkan semalam i terlalu emo tentang sikap seorang lelaki yang ego maka harini i nak buka topik tentang ego.

Tapi sebelum tu i nak tanya sape orang kat dalam dunia ni yang suka berkawan dengan orang yang ego? Sape orang kat dalam dunia ni yang suka berpasangan dengan orang yang ego? Kalau perempuan yang ego maybe boleh tepis sikit sebab perempuan kan memiliki sifat lemah lembut even ada kekasaran sikit. Oh well mungkin ada guys akan cakap i backup perempuan tapi memang tu lumrahnya. Cuba tengok kalau lelaki yang ego, memang buruk padahnya kalau dapat boyfie yang ego, dahlah susah nak dipujuk, susah nak bagi penjelasan, kang senang2 dapat penumbuk, itupun kalau yang panas baranlah. Tapi come on lahh, perempuan kalau dah sayang sorang, tolonglah jangan buat perangai. Biasanya dalam hal kapel2 ni, selalunya lelaki yang akan propose dulu kan. Dahlah u yang propose, pandai2lah jaga girlfie tuh. Ni tak, dalam apa jua keadaan pon still mahu ego. Tak ke mana pon kalau teruskan sifat ego tuh. Kena tinggal baru tau. Masa tu plak nak carik balik, merayu balik, bila dah okay buat perangai lagi. Buat, buat, buat dan terusss buat. Ahhh frustrated. Kan dah emo nih. huh. Tula kan, bila dah lama bercinta baru nampak sikap sebenar pasangan kita. Baru boleh nampak die mula tunjuk belang. Mungkin bila lelaki ni dah kapel die ingat die memang dah laku sangat ke ape, or die tu hebat sangat, or die tuh boleh senang2 jatuhkan perempuan. Hoi ayah aku lagi hebat. Hamek kau. Sekali aku panggil ustaz sunatkan kau lagi sekali baru tau. Kau tak tau panas aku macam mane. hishh kan dah emo lagi.

Senang je nak tahu sebab apa hati tuh tak bahagia, salah satu sebabnya adalah kerana memiliki sifat ego. Oh please lelaki ego bertolak ansur dengan pasangan. Sorila guys, entry ni maybe sensitif bagi u olls, cuma pesanan i, jagalah wanita2 kesayangan u olls. Perempuan memerlukan lelaki untuk dibimbing ke jalan yang diredhai-Nya, dihormati, dihargai and anything. Lelaki pon memerlukan wanita untuk makan minum, gosok pakaian, layan nafsu.. Okay, merepek.. Byee..


saya tahu,
awak boleh jaga saya sebaik mungkin kan :)
"

No comments:

Post a Comment

Thank you for reading