Thursday, May 19, 2011

Lover


Ada orang suke single,ada orang suke in a relationship.1st sekali i nak cakap,bile u tengah single and u berkenalan dengan someone->someone tu buat u cair/jatuh hati/angau,terus u dan si dia menjalinkan hubungan as a 'couple'.Mula-mula bersama memang bahagia tak terkata,masa tu tak nampak lagi tinggi rendah langit&bumi.Kalau gaduh pun cepat baik.Sweetla katakan.Kalau jarang message pun rasa mcm pelik,kalau boleh setiap hari nak message&call.Bercinta tak ingat dunia,dating tak pandang kanan&kiri.Makan suap2 tak nampak kotor&geli.Haishhh dah semuanya rasa manis kan?!



Mase mula2 kapel u boleh korbankan macam2 untuk your gf sampai ego pun boleh tolak ketepi.yg gf pulak bangun tido je terbayangkan muka u.Cinta dah gila,semuanya nak sweet.
Bila dah setahun 'couple' bile gf minta putus,u boleh sabar lagi.Boleh merayu-rayu taknak biarkan hubungan u dibiarkan macam tu je.And and,boleh berani janji bahawa u takkan tinggalkan die walau ape pon yang terjadi.


Macam2 yang dibuat.Nanyikan lagu untuk ur gf sambil main gitar,surprise,call,belanja itu ini.Asalkan ur gf tak teruskan dengan niat yg sama nak tinggalkan u.Oh masa ni u pon dengan rela hati boleh menitiskan air mata.Tak payah guna minyak cap kapak nak titiskan air mata.Yela,sweet kan,ego pun belum kuat lagi masa ni.


For the first time la,senang gf nak suruh buat macam2.Apa2 sahaja u boleh buat.Berlari dari utara ke selatan,redah gunung-ganang,lautan yang terbentang luas :') Anything,anything.. asalkan gf happy.Sebab masa nilah ur gf perkara yg paling terindah in ur life kann.


U terima die seadanya macam mane die terima u seadanya jugak.Bukan paras rupa yang die inginkan,just hati yg jujur,baik,caring&menyayangi die sangat2.Tu sahaja yg die perlukan.Tak susah untuk jadi teman lelaki yang sejati.Perempuan,bile dah start jatuh hati,hanya seorang lelaki yang die pandang.Walau berjuta-juta lelaki yang kaya/handsome datang memulihkan hati yang telah terluka,dia takkan pandang sekali pun :') Sebab apa?Sebab die pegang pada janji-janji si lelaki itu,"I takkan tinggalkan u walau ape pon yang terjadi".


Dulu,die yang u cakap paling terindah.Makin tahun makin lemah untuk u tepis sifat setia pada yang satu.Selalunya,lelaki yang memulakan hubungan.U dah bagi harapan pada seorang perempuan.Bila u dah bagi harapan,die takkan senang lenang lepaskan u macam tu je.Kenapa makin lama makin ego?Kenapa makin lama kemarahan u makin terserlah?Susah ke nak teringatkan kenangan bahagia antara u&die mase tengah bergaduh?Kenapa sekarang cara pujuk u dah tak sama macam dulu?Kenapa sekarang bile die suruh buat macam2 susah u nak laksanakan?Jangan pernah berubah,please..=.=(mase ni baru nak cakap,single is better)


People change,makin lama keadaan makin berubah.Susah kan nak tetapkan keadaan yang sama T_T Sedar tak perjalanan hidup as a teenager ni panjang.Banyak lagi dugaan yang akan u tempuhi.Kalau keadaan dah longgar macam ni,macam mana u nak kukuhkan keadaan yg macam dulu,yg sweet tuh..It's hard nak lupakan kenangan-kenangan yang telah tercipta antara u dan die.Susah nak buang gambar2 lama,susah nak lupuskan dari ingatan.Macam mane nak hormati u bile u buat kesalahan yang sama selalu.Macam mana nak pikir panjang yang u akan jadi suami yang jujur&yang boleh didik isteri untuk menjadi isteri yang solehah :'(


Girls,once u dah jatuh cinta,hati2 dengan setiap lelaki.Impossile lelaki yang kite sangat2 sayangkan sekarang akan maintain dengan sikap yg kite sukakan dulu.Dulu kite yang ego,tapi bile sang lelaki yang makin ego,terpaksa rendahkan ego sendiri.Anything boleh berubah dalam sekelip mata.Allah akan uji setiap hubungan dengan pelbagai dugaan.Just be patient&never forget pray to Allah :')


3 comments:

  1. waaaa.... i baru couple, mmg tol u ckp.. bahagia... tapi sekarang jadi takot pulakk... ;'(

    ReplyDelete

Thank you for reading