Monday, May 2, 2011

Perkongsian bukan sesuatu perkara yang mudah ditangani

assalamualaikum semua.



boleh tak entry kali ni kite nak jiwang2 siket?maklumlah,hati tengah lembut macam tisu ni.haritu ada terbaca entry kawan blog kite,entry die pasal memiliki&perkongsian mcm tula.guys,i nak tanye,sape kat sini yg suke berkongsi&tak suke berkongsi?bagi i la kan,i ni seorang yg tak suke berkongsi/tak boleh berkongsi.tapi kalau kawan2 nak pinjam pape dari i,no hal,i on jee.roommate nak pinjam iron ke,kawan nak pinjam shawl ke,i bagi je semua.tapi kalau kasih sayang?ermmmm.lets start the topic.




Kawan.i tak pernah nak terasa kalau kawan i kawan dengan org lain.org kata,kawan biar seribu.i boleh berkongsi dengan kawan2 i.biala kawan i nak kawan dengan sape pon,i takde hak nak halang.kalau kawan i kawan dengan orang lain,i pon boleh kawan dengan orang lain jugak.i tak payah cakap,wehh ko ni kalau jumpa minah tu mesti ko nak ngan die jee.i rase i tak penah cakap macam tu kot.actually,tak berhak cakap macam tu,one day kite akan kawan dengan orang tu jugak.see,bile benda tu betul2 terjadi,u akan sedar sendiri.so bout kawan,i boleh berkongsi.




Family.i suke hidup i dikelilingi lelaki.i dilahirkan mempunyai 2 org abang and 2 0rg adik lelaki.maknenye,dalam hidup i ada 5 lelaki include my dad.i tak suke kalau abang2 i ke,adik2 i ke,ada adik beradik angkat.orang skrg suke sgt nak amik adik angkatla,kakak angkatla.wth.buat kawan jela,tak payah sampai angkat2 and nak amek hati adik beradik kite lebih2.adik beradik sendiri kan ada,layanla dorang baik2.kalau adik2 lelaki i ade gf ponn,i takkan bagi dorang layan gf dorang lebih dari i.hikkks.i memang tak suke share kasih sayang family dengan orang lain.kadang2 ade jugak touching kalau ade yang buat i tersinggung.ade satu hal tuh,kalau ade yang suke mintak kat my mom macam2,mintakla kat mak sendiri oi.benda senang boleh buat,tak payah mintak tolong kat family orang lain.ermmmm.



Pengalaman.ayoo siapa yg tak suke kongsi pengalaman memang agak peliksla.ni pon boleh dikatakan kedekut ilmu jugak.if sape2 kalau ade tanya i bout my experience,i jawab ikut soalan jela.watpe nak kedekut citer pengalaman kat orang kan.kan seronok citer pasal pengalaman^_^



Duit.bergantung pada bajet i.hikks.kalau i tak buat bajet or duit i terlampau banyak,i tak kesah nak pinjamkan duit.tu pon kalau orang tu boleh bayar balikla.hihi.belajar akaun sampai dah sempit otak ni ngan akaun,tu yang rajin sangat buat bajet.boleh dikatakan i ni jenis yang berkira jugak.siapa yang hutang i,memang i ingat and kalau i hutang orang,lagilah i ingat.boleh je kongsi,tapi ingat ye kalau ada hutang tuh.hoho.



Suami.ermmm sensitif sikit.i single.bile hubungan tak menentu,kite takkan dapat sure boyfie kite sekarang boleh jadi suami kite ke takk.i redha dengan semua yang dah berlaku.tapi hidup kena jugak diteruskan.bukannya kite takkan kahwin kan.ade je yang akan masuk meminang.bout husband,memang confirmla tak boleh share.kalau suami mintak nak kahwin lagi satu,i taknak mintak benda ni berlaku.i tak boleh bermadu.i nak suami i milik i sorang je.kalau boyfriend pun i buat benda yang sama jugak.boyfren i tak boleh suke orang lain,tak boleh pandang orang lain,apa yang boleh sumenye untuk i.kalau i dah sayang someone,i akan always risau pe yang die buat,die kat mana,ermm sebab hati dah sayang sangat kan.lagi2 benda yang penting,"meninggalkan".i tak boleh tinggalkan orang yang i sayang even berapa banyak kesalahan yang die buat pon.bile suruh someone berubah,bukannye berubah untuk jadi jahat,tapi berubah untuk jadi lelaki yang betul2 i rase die boleh jaga i.i suke bile seorang lelaki tuh,marah i buat benda yang salah,risaukan i.kadang2 tunggu untuk dia marah,tapi takde perasaan.mungkin tu kontranya antara dia dgn i,ape kontranya?cemburu..ye,i sangat kuat cemburu.-__-kadang2 cemburu tak berpada pun ada jugak.i'm sorry,i'm not the perfect one.i sangat sayang sampai semua yang dia buat cuma untuk i sorang je.orang lain tak boleh menyusahkan orang yang i sayang.dalam hal ni,"sharing is not caring".sobbss






selamat hari pekerja kepada semua pekerja
baik.i tau takde kena mengena :B
nak tido,nantokkk.nunyteee.zzzzzzzz..

7 comments:

  1. akak suka berkongsi sebab dengan berkongsi rezeki kita akan lebih bertambah...sebab apa yang ada pada kita dikongsi dengan orang lain menyebabkan orang tu akan happy..kecuali kongsi masalah la..hahahah

    ReplyDelete
  2. - i pun tak suke share..!!! lagi teruk sbb bukat takat bf, barang2 i pom!!hahahhaa
    - kuat cemburu...!!!
    - kedekut...!!! (tapi ngan family tak) heheheee....
    - kongasi kesedihan n rezeki tak pe..huhu
    - neway, like dis entry dear~ =)

    ReplyDelete
  3. kongsi laen takpe, taknak kongsi suami je! :P

    ReplyDelete
  4. nadaya: samala kite kuat cemburu :D paling tak suke kongsi suami kann. :)

    ReplyDelete
  5. Msred suka berkongsi biskut chipsmore denan kawan2 opis. Msred follow k...

    ReplyDelete

Thank you for reading