Sunday, June 12, 2011

Camping.Love


Assalamualaikum readers&stalker. Eh kenapa bukan stalkers? Ohh sebab i tau stalker i seorang je. Haaa tuuu yang tengah baca tuh. ehehe. Okay, before this entry i pasal picnic di port dickson, kali ni camping di port dickson pulak. I kena ejek ngan flying man pasal picnic&camping. Katanya picnic&camping bukan benda yang sama. hoho. So lebih senang i bercerita camping disini. hehe. Family i&family uncle sahib camping di PD pada 10 june haritu. We olls pasang 15 khemah. Bayangkan ramai giler family yang ada kan? Buat at the same time order 2 bilik kat hotel jugak. Senang nak tukar baju ke, solat ke.. Eh tu pun kira nasib baik order bilik tao, sebab pagi sabtu berlaku angin kencang&hujan lebat. Bergegas kitorang kemas khemah jam 6 pagi&balik ke hotel. Fuhhh.. Orang kata 'malang tidak berbau' kan. Memang i tak terpikir langsung perkara tu akan berlaku. Nasib semuanya okay&selamat. Masa tengah menggelabah kemas2, semua barang pakai masuk kat beg sape2 sampai tak ingat letak barang kat mana. Shawl i pun sampai sekarang tak jumpa. T_T I bawak satu shawl je masa tu. Puas i tanya kat semua orang mana hilangnya shawl i. Huuuu sadis..

Lepas hujan habis berhenti kitorang start memasak. Bila lapar semua makanan rasa sedap. Habis je makan terus mandi laut&swimming di swimming pool. Oh ye, lupa nak cerita pasal berkayak kan. Dua hari i berkayak, tangan i makin tough pulak. Kalah lengan flying man. hahaha. Tak jauh sangat pun i berkayak, i takut laut ok. Sejak dengar cerita ada buaya kat PD, masuk laut i mesti tengok sekeliling&tanah laut. Bila terpijak batu karang/rumpai laut terus menjeri 'eee apa ni?' and terus cabut swim ke tempat lain. huh. Kaki i ada kesan lebam, baru teringat kesan lebam ni berpunca dari masa i turun dari kayak. Ada 2 jenis kayak yang uncle sahib bawak. Dancer agak susah nak naik, kejang kaki i. Bila nak turun, kaki i tersangkut, sakit gila okay. Tapi i ni jenis yang tahan lasak sebab masa camping pengakap dah biasa dilayan ganas. haha. Anyway, pengalaman yang best sangat.

Yang tak bestnya bila semua dah penat, tak dapat teruskan main game. So game yang telah dirancang terpaksa dibatalkan. Kata keluarga, game itu akan dibawa ke trip seterusnya. :))


mula2 post gambar budak perakam video.opppsss.aha


makanan seperti biasa


imran-darjah 2


ammar-4 tahun


akim-form 5


wazir-form 5


kucing-erkkkk
ini kucing manyak minta belas kasihan.huh


3 orang gigi besi

ni mesti ada stalker cakap "ko memang loser pon"
bak kata me&flyingman (AAK!) :D


berjalan mencari identiti sebenar kami


faham2 jela kenapa terpaksa kalerkan kepala kaler kuning.huh


see the kayak?


cousin's never die. OWH YEAH~


p/s: ermmm tak boleh nak upload gambar banyak2 sebab kebanyakan gambar tak pakai tudung T_T so sadiss..tudung entah hilang ke mana.ape2 pon, ada next trip tao. di mana? nantikan! hehehe :D

12 comments:

  1. cousin's never dia tu ape?haha

    oh ni yg haritu pegi PD tu.dah balik masa ni. huu

    ReplyDelete
  2. munsyi:typo laaaaa T_T dah betulkan ponn.eh,ni bukan masa awk kt PD tuh.tu entry yg lepas.huhuu

    ReplyDelete
  3. kak hawa: picnin tu apa kak?heheheee.ajakla org2 tersayang akak pegi picnic sekali sekala.hehe

    ReplyDelete
  4. haha dia pomboley~

    ohoh. baru perasan entri picnic tu :)

    ReplyDelete
  5. tulaaa.tak update pasal blog kite kannn.huk T_T

    ReplyDelete
  6. Bestnye picning ! Ayam tu nampak yummilicious :))

    ReplyDelete
  7. izatie:yes,kali ni ayam lagi sedap dari picnic sebelum ni :)

    ReplyDelete
  8. wah pergi picnic tak penah nak ajak hehehhe...

    ReplyDelete
  9. ain:kalau ajak,awk sudi datang ke?:P hehe

    ReplyDelete
  10. comeynya baju cousin never die tue :)

    ReplyDelete
  11. syafiqah: ye sayang :) kazen yg buatkan.ehe

    ReplyDelete

Thank you for reading