Sunday, February 19, 2012

Hello, Pulau Langkawi




Assalamualaikum semua. Setelah beberapa minggu aku tinggalkan blog, baru sekarang aku dapat update. Habis percutian di Langkawi, terus memikirkan idea yang bakal diolah tentang percutian selama 5 hari itu. Dalam seumur hidup, ni kali kedua aku pergi ke pulau tersebut. Kali pertama pergi, tak ziarah pun tempat-tempat yang bersejarah. Maklumlah, masa tu umur baru 12 tahun, asyik fikir enjoy & coklat. Besar gedabak macam ni, baru rasa seronok pergi tempat-tempat bersejarah sambil menghayati, mempelajari & menghargai.

Perjalanan bermula dari Negeri Sembilan -> Selangor -> Perak -> Pulau Pinang -> Kedah -> Perlis. Fuhh 6 negeri dalam masa 2 hari. Hari isnin bertolak dari N.9, then tidur di Taiping. Hari seterusnya bertolak ke Jeti Perlis dari Taiping. Ni baru namanya travel. Hari khamis check out dari Langkawi, seterusnya singgah rumah jiran lama mak di Kedah. Oh ye, buat pengetahuan korang, aku ni anak kelahiran Kedah ye. Hihi. Tapi tetap anak jati Negeri Sembilan.









Makam Mahsuri




Al-Fatihah













Aku dah kata besar gedabak. Nahhh jangan gelakkan aku. Salah baju 2 lapis ;p

















Kalau Hanis Zalikha sibuk promote chocolate dove dia, meh sini aku perkenalkan Camille Bloch kegemaran aku. Dove memang kegemaran aku, tapi coklat ni lagi SEDAP dari dove. Serius! Berlemak & rasa nak lagi. RM8.00 saja di Langkawi. Negeri lain aku tak tahu sebab tak pernah jumpa lagi kat mana-mana setakat ni kecuali di Langkawi.



Underwater World Langkawi



Beras Terbakar


Kau tengok mousse dia, NYUM!








Okay, itu saja yang aku nak cerita. Idea memang tak banyak, tapi gambar banyak. haha. Semoga korang senang hati baca entry ni ye. Jumpa lagi Langkawi!

24 comments:

  1. untunglaa dapat p langkawi.
    haha.
    :P

    ReplyDelete
  2. woaa, best2! tp da lama tk p langkawi :)

    ReplyDelete
  3. aku pernah g langkawi sekali je.. tu pon cm xbest je sebab rombongan sekolah kut.. hahaha

    ReplyDelete
  4. kalau pergi langkawi mesti coklat jadi buruan utama . sebab dekat sane bebas cukai . coklat coklat coklat :))

    ReplyDelete
  5. bestnye dia dah sampai langkawi...huhu

    ReplyDelete
  6. ceklat kat sane murah murah kan :)

    ReplyDelete
  7. wahh..tiba2 teringat pulak last 2years pergi langkawi dgn flight ...
    langkawi ni ohhseeemmm >_<

    tapi sayang je...tak sempat nak pergi lawat makam mahsuri :( so ..rasa mcm tertinggal bendaa brsjarah yg paling jadi tumpuan kat situ ...

    ReplyDelete
  8. gile best weyh.. cehh bukan nak ajak! majok!

    ReplyDelete
  9. langkawi mmg superb!....mna gambo kt atas kabel car???

    ReplyDelete
  10. sakan bergambar ye :) hehe cantik gambar2 tu... nak coklat sikit.huhu

    ReplyDelete
  11. ini tak tipu . zana akan pergi teman mak ke langkawi tiap tahun ! erk >_< bosaaaan daaaaah -_-

    entry baru --> http://syazanasani.com/lagi-ciplak-menciplak/

    ReplyDelete
  12. sonokla dia jalan2 .. huhu... xda cekelat kat L seket ker..=)

    jom renung sebentar.=)
    http://lolz-l.blogspot.com/2012/02/jahil-dunia-jahil-agama.html

    ReplyDelete
  13. alahai,bestnyeee gi langkawi . teringin nk gi . slalu org borong coklat lahh kt sana . haha

    ReplyDelete
  14. olololooooo....tomeynyewww dia.......ekeke....

    belum sampai sana lagi... T____T

    ReplyDelete
  15. wah bestnya. teringin nak pegi jugak langkawi

    ReplyDelete
  16. The first time I went to Langkawi when I was in Standard 3...lama giloz! haha...skrg makin best pulau tu hehehe

    ReplyDelete

Thank you for reading