Monday, December 30, 2013

REVIEW: ROUGE DIOR LIPSTICK IN ROSE HARPERS (#766)


Rouge Dior Lipstick mempunyai formula bercahaya yang memberikan warna berkrim ke bibir anda. Ia boleh didapati dalam 10 warna supaya anda boleh memilih salah satu yang sesuai untuk anda.



Sedikit info dari Sephora

What it is:
Warna  merah dengan 'full-coverage'.

What it does:
Dior memberikan ekspresi yang tulen dari warna merah untuk sentuhan 'ultimate couture'. Formula mewah Rouge Dior memberikan 'full-coverage' dengan kemasan lembut untuk bibir licin dan lembut.

Sebab saya memilih code #766
Saya jarang ada lipstick yang berwarna garang. Masa saya singgah Sephora di KLCC(dugaan tempat kerja dekat dengan KLCC) saya dah mula survey dior lipstick. Masa tu memang niat nak survey jela. On the way keluar dari KLCC saya ternampak perempuan cina sambil cakap dalam hati "ok cantiknya liptick perempuan cina ni" terus patah balik ke Sephora. Huahua! Rose Harpers memberikan saya warna merah sebenar di sapuan pertama. Well, lipstick ni boleh tahan paling lama pun 4 jam. Namun, lepas sapu lipstick & minum air, warnanya tidak mengecewakan saya. 






Komen anda?


Sephora Starhill
Starhill Gallery,
181, Jalan Bukit Bintang,
55100 Kuala Lumpur.

Sephora KLCC
Lot C22 Concourse Floor, Suria KLCC,
Kuala Lumpur City Centre,
50088 Kuala Lumpur.

Sephora Paradigm Mall
Lot 6&7, Upper Ground Floor,
No. 1, Jalan SS7/26A, Kelana Jaya 
47301 Petaling Jaya Selangor. 

Sephora Gurney Paragon Mall
163D-1-19 & 20, Gurney Paragon Mall,
Persiaran Gurney, 10250 Penang.

Opening Hours: 10am - 10pm

3 comments:

  1. Hi Dear,
    I really want to try their Dior Nude Foundation!
    Good review :)

    ReplyDelete
  2. RM100 for a Dior lipstick is not bad at all. I thought the price would be about RM140++ mcm tu

    ReplyDelete

Thank you for reading