Tuesday, July 15, 2014

COFFEE: MUKHA @ TTDI

Mukha adalah kedai coffee yang terletak di Lorong Rahim Kajai, Taman Tun Dr Ismail. Cafe ini berfungsi dengan menyediakan makanan barat dengan pengaruh Arab yang kuat.

Where?
15, Lorong Rahim Kajai 13,
Taman Tun Dr Ismail, 60000 KL.

Operating Hours:
Tuesday - Thursday : 8.30am - 11.00pm
Friday : 8.30am to 1.00pm & 2.30pm - 12.00am
Saturday : 8.30am - 12.00am
Sunday : 8.30am - 11.00pm



Kek dalam gambar tersebut ialah Hazelnut Cake yang dibeli di kedai bersebelahan dengan Mukha Cafe. Tak ingat nama kedai. Heeee.

Kebiasaannya kalau ke kedai coffee memang tak order makanan yang berat-berat jadi memang tak berkesempatan nak rasa western food dari Mukha cafe. Sebab utama ke kedai coffee memang nak minum coffee je*terlampau gila caffeine*



Sempena bulan Ramadhan, operating hour untuk cafe tersebut berlainan dengan bulan lain.

 Tuesday - Sunday:  6:00pm - 12:00am
 Sahur is available from Thurday - Saturday: 12:00am - 4:00am
-------------------------------------------------------------------------
Menu + Price
Shahi (Gently brewed Arab Tea infused with mint leaves)
– RM7 for mug, RM10 in a pot
Gahwa (Mukha's very own house blend coffee) – RM9
Long black – RM6
Cafe latte/Cappucino/flat white – RM8
Cafe mocha - RM9
Hot chocolate - RM8
Green tea latte - RM8

Email: info@mukha.com.my
Website: mukha.com.my
Instagram: mukhacafe
-----------------------------------------------------------------------

2 comments:

  1. I love Mukha as well! walaupun pernah pergi 2 kali je sepanjang intern kat bandar utama, tapi hati ni betul2 terpikat ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahhh farah pernah pegi sekali je! hehe

      Delete

Thank you for reading