Monday, February 9, 2015

[REVIEW] ETUDE HOUSE BAKING POWDER CRUNCH PORE SCRUB

Tak pernah guna any products from Etude House. Jadi, baking powder pore cleansing scrub adalah produk utama yang saya beli di Etude House, Times Square. Masa tu just survey saja, tiba-tiba nampak pula senarai barang "best seller" & staff sana perkenalkan scrub ni. So aku pun beli memandangkan scrub yang tengah guna dah nak habis. 

Apa yang aku suka dengan scrub ni, packaging dia cute & senang guna. Satu tiub boleh guna 2 kali & sememangnya scrub ini perlu diguna untuk 2 kali seminggu. Texture scrub ni rasa sedikit kasar & selesa disapu di muka. Boleh juga tambah air sedikit semasa sapu dimuka. Scrub ini juga bagi kesan yang bagus sebab, lepas sahaja sapu scrub & cuci muka, kulit muka rasa licin, tak ada rasa jeragat langsung. Maksudnya, scrub ini berjaya menghilangkan sel-sel kulit mati di muka.





Pro:
-Senang dibawa travel
-Kulit rasa licin lepas basuh muka 
-Cute packaging

Con:
-Tidak sesuai dengan kulit sensitif
-Tidak menghilangkan kesan makeup di muka secara 100%
-Tiada stok lagi di mana-mana branch Etude House :(






Information

1) Description
Formulated with Baking Powder to penetrate, exfoliate and cleanse skin deep within pores to remove makeup and residues. Scrub cleanser formulated with Peppermint to soothe skin.

2) Directions
Tear along dotted line to extract scrub cleanser from pouch (one pouch per application).
Apply cleanser to wet face, lather and massage then rinse off with warm water.
Use 1-2 times per week.

3) Caution
1. For external use only.
2. Avoid contact with eyes.
3. Keep out of reach of children.
4. Discontinue use if signs of irritation and/or rash appear.

Product Information

Name: Baking Powder Crunch Pore Scrub
Price: RM51.90
Quantity: 24 pouches
Made in Korea

Website 

1 comment:

Thank you for reading